Terug naar het overzicht

Demand Planner

Signature Foods werkt met meer dan 600 collega’s elke dag samen aan de lekkerste feel-good food moments! Signature Foods heeft zowel mooie eigen merken als private label  concepten in de categorieën; salades, kaas, tapas, convenience en diepvries. De merken die onder Signature Foods Nederland vallen zijn o.a.: HEKS’NKAAS® in Odenzaal, Westland in Den Haag, Kitchen on a Mission in Nieuw-Vennep, Topking® in Schiedam en 1Bite® in Katwijk.

Locatie: Losser 32 - 40 uur.
Startdatum: z.s.m.
Door de groei van onze activiteiten zijn wij op zoek naar een ervaren

Demand Planner

woonachtig in de omgeving van Losser met beschikbaarheid voor 32 tot 40 uur per week.  


Wat ga je doen:

De afdeling Sales & Operations van Johma heeft een belangrijke rol bij het plannen van de verschillende producten en halffabricaten maar ook bij het signaleren van verkooptrends en het interpreteren van afgegeven forecasts door de afdeling Sales.  Als Demand Planner ben jij de spin in dit web. Je hebt en houdt zicht op de door Sales afgegeven forecasts en matched deze met de data uit het verleden. Op basis van deze uitkomsten ben je in staat om een stukje toekomst te voorspellen.

Omdat we met dagverse producten werken is het iedere dag weer de uitdaging om de trends en forecasts zo strak mogelijk in te schatten en in de dagelijkse planningen te verwerken. Op deze manier zorg je ervoor dat Johma in staat is om vooruit te produceren zonder het risico op overproductie of overstock. Op basis van jouw planningen bepalen de productieplanners, de inkopers en de productiemanagers wat er nodig is en hoeveel voorraad er moet zijn om alle klanten optimaal te bedienen.  Je bent in deze functie zelfstandig werkend hebt hierin de volgende kerntaken:

 • Je stelt het Demand Plan op als basis voor een lange en een korte termijn productieplanning,
 • Je draagt zorg voor continue verbetering van het demandplanning proces,
 • Je voorziet de organisatie van informatie over de totale vraag die vanuit de markt verwacht wordt.
 • Je stelt informatie beschikbaar over service levels en forecast accuracy.
 • Je hebt een actieve deelname aan multidisciplinaire projecten binnen de gehele keten,

Wat verwachten we van jou?


Om deze zeer afwisselende maar ook veeleisende functie optimaal uit te kunnen voeren hebben we een wensenlijstje samen gesteld. Hieronder vind je een aantal van deze wensen:

 • Je beschikt over een afgeronde Hbo-opleiding, waarbij Logistiek of (Technische) Bedrijfskunde voorkeur geniet,
 • Je hebt ten minste 3 jaar ervaring in een soortgelijke functie,
 • Ervaring binnen de voedingsmiddelen industrie is zeer gewenst;
 • Je beschikt over actuele kennis van planningstools en ERP programma’s en deelt deze gevraagd en ongevraagd om tot een beter eindresultaat te komen,
 • Je beheerst de Nederlandse taal in woord en geschrift,
 • Beheersing van de Engelse- en/of Duitse taal is wenselijk maar niet vereist,
 • Uiteraard ben je in deze rol zeer goed analytisch onderlegd,
 • Je bent pas tevreden wanneer je een optimaal resultaat hebt bereikt, je accuratesse zorgt er mede voor dat je hierin succesvol bent.
 • Je uitmuntende communicatieve vaardigheden stellen je in staat om een goede inhoudelijke discussie te voeren met andere stakeholders.
 • Je bent meer dan goed bedreven met het office pakket en vooral met MS Acces en MS Excel*.


*) Heb je verregaande kennis van verschillende ERP en planningspakketten dan doen we ook graag een beroep op je kennis en kunde bij de implementatie van ons nieuwe ERP pakket.  

Wat bieden wij jou? 

Signature Foods is altijd in beweging. We bieden je dus een zéér dynamische positie binnen een snel groeiende organisatie binnen de voedingsindustrie. In deze mooie rol rapporteer je rechtstreeks aan de manager Sales & Operations. Je staat er binnen Signature Foods natuurlijk nooit alleen voor. Je werkt zeer nauw samen met je directe collega’s op de data Entry, Customer Service, Productie- en Personeelsplanning en Productieleiding.

We bieden een uitgebreid pakket arbeidsvoorwaarden waarvan een goed salaris slechts het begin is. Er zal je een jaarcontract worden geboden dat bij tevredenheid van beide kanten omgezet kan worden in een vaste aanstelling. 
Uiteraard bieden we je daarnaast alle benodigdheden die voor een goede uitvoering van de functie nodig zijn zoals de mogelijkheden tot thuiswerken en natuurlijk een telefoon en laptop. We volgen de CAO voor de gemaksvoeding industrie waarbinnen uiteraard ook aan je pensioen en secundaire voorwaarden is gedacht. Binnen Johma weten we hoe belangrijk persoonlijke ontwikkeling is. We denken dan ook zeer graag met je mee om jóuw persoonlijke doelstellingen binnen onze organisatie te kunnen behalen. Last but not Least krijg je wekelijks de lekkerste salades mee naar huis en werk je met de leukste collega’s die geregeld een feestje vieren.

Voor meer info:

Wil je meer weten over de inhoud van de functie, bel dan met Mathieu van Strijp, Corporate Recruiter, telefoon 06-11046734 of mathieu.vanstrijp@signaturefoods.com. 

Ben je geïnteresseerd? Solliciteer dan door op de sollicitatiebutton te klikken.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.  Signature Foods aanvaardt geen ongevraagde hulp van intermediairs/uitzendbureaus of andere derden voor deze vacature. Toegestuurde cv's (in welke vorm dan ook) door genoemde partijen aan enige medewerker van Signature Foods zonder geldige schriftelijke zoekopdracht van Signature Foods HR worden beschouwd als publieke informatie. Er zal aan genoemde partijen geen vergoeding zijn verschuldigd in geval een kandidaat wordt aangenomen van wie ongevraagd het cv en/of andere gegevens zijn toegestuurd.
Een moment geduld aub..
Product is toegevoegd aan de winkelwagen