Terug naar het overzicht

Power BI Specialist

Signature Foods werkt met meer dan 600 collega’s elke dag samen aan de lekkerste feel-good food moments! Signature Foods heeft zowel mooie merken als private label concepten in de categorieën; salades, kaas, tapas, convenience en diepvries. Dit zorgt voor een interessante dynamiek in gesprekken met onze klanten. Merken die onder Signature Foods Nederland vallen zijn oa.: HEKS’NKAAS® in Oldenzaal, Westland in Den Haag, Kitchen on a Mission in Nieuw-Vennep en Topking® in Schiedam.
Onze organisatie groeit en daarbij ook de behoefte aan een goede datavoorziening Om onze interne afdelingen te blijven voorzien van de meest actuele en beste data zoeken we een en zelfstandige whizzkid voor de rol van Power BI Specialist.

Ben jij tussen de 32 en 40 uur beschikbaar en herken je jezelf in onderstaand profiel dan zien we je spoedige reactie graag tegemoet.

Wie zoeken we?

De Power BI Specialist die wij zoeken is niet alleen uitvoerend ingesteld. Sterker nog, we geven je wel een aantal kaders, maar daarbinnen verwachten we dat je zeer zelfstandig kunt werken. De basis van deze rol zit aan de technische kant. We zoeken dus een “nerdy” persoon die vooral systemisch kan denken en er genoegen in schept om data en cijfers om te zetten in begrijpelijke stuurinformatie. 

Omdat data ook binnen de food een steeds grotere verantwoordelijkheid draagt zoeken we een stevige persoonlijkheid die zich herkent in onderstaande profiel:


 • Opleiding:  Een afgeronde HBO of Universitaire (bij voorkeur ICT-) studie
 • Werkervaring:   ca. tussen de 1 en 5 jaar ervaring in vergelijkbare functies,
 • Specifieke kennis: Uitstekende kennis van Microsoft Power BI ®, 
  • Kennis van Data Warehouse, Excel, SPSS, SAP of andere ERP pakketten, 
  • Bij voorkeur ervaring in een productieomgeving 
  • Bij voorkeur binnen een Food omgeving
 • Talen:   Nederlands en Engels, 

Naast bovengenoemde harde criteria herken je jezelf in de volgende soft skills:

 • Je bent technisch aangelegd,
 • Je bent zeer flexibel in gedrag, communicatie en reizen, 
 • Je weet de vraag achter de vraag te achterhalen;
 • Je bent iemand die graag blijft bijleren,
 • Je bent van nature iemand die continu wil verbeteren,
 • Je bent analytisch zeer goed onderlegd,
 • Je bent zeer klant- en servicegericht, behulpzaamheid voor je collega’s staat centraal in je functie.

Wat ga je doen:

Je kent het wel: Iedere medewerker heeft zijn eigengemaakte spreadsheets en neemt op basis van deze informatie beslissingen. Deze informatie is vaak niet gevalideerd en daarom eigenlijk niet bruikbaar. And that’s where you come in! 
Als Power BI Specialist ben je de aangewezen persoon om zowel onze uitvoerende teams als directie te voorzien van gevisualiseerde data. Het kan hierbij gaan om de afdelingen Sales, Inkoop, Productie of Finance, maar ook de stuurinformatie voor onze directie. 
Jij bent het eerste aanspreekpunt om informatie te halen uit ons Data Warehouse of uit één van onze andere systemen (SAP, LX, Exact, you name it). Zodra je de data beschikbaar hebt valideer je deze en leg je er een Power BI schil overheen, zodat ook andere collega’s met de data uit de voeten kunnen.
Naast het valideren ben je ook degene die de datasheets visualiseert in bijvoorbeeld grafieken, zodat je collega’s in één oogopslag de informatie kunnen duiden en hierop kunnen sturen. 

Wat bieden wij jou? 

Signature Foods is altijd in beweging. We bieden je dus een zéér dynamische positie binnen een snel groeiende organisatie in de voedingsindustrie. In deze mooie rol rapporteer je rechtstreeks aan de Finance Director. Je staat er binnen Signature Foods natuurlijk nooit alleen voor. Je werkt dus nauw samen met Netwerk Engineers, De IT Manager, De Informatiemanager en overige collega’s. De stakeholders die de vragen bij je neerleggen zijn vooral de verantwoordelijken zijn van de afdelingen Finance, Productie, Logistiek, Inkoop, Sales en C-level.
We bieden een uitgebreid pakket arbeidsvoorwaarden waarvan een goed salaris slechts het begin is. Er zal je een jaarcontract worden geboden dat bij tevredenheid van beide kanten omgezet kan worden in een vaste aanstelling. 
Uiteraard bieden we je daarnaast alle benodigdheden die voor een goede uitvoering van de functie nodig zijn zoals een flexibele werkplek, mogelijkheden tot thuiswerken en natuurlijk een telefoon en laptop.  Verder volgen we de CAO voor de gemaksvoeding industrie waarin onder andere een bonus mogelijkheid is opgenomen.
Last but not least bieden we je de mogelijkheid om je te bekwamen in je functie door functie specifieke certificeringen aan te bieden. 

Voor meer info:
Neem contact op met Mathieu van Strijp (Corporate Recruiter) op 06-11046734 of mathieu.vanstrijp@signaturefoods.com. 

Ben je geïnteresseerd? Solliciteer dan via onze website www.signaturefoods.com 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.  Signature Foods aanvaardt geen ongevraagde hulp van intermediairs/uitzendbureaus of andere derden voor deze vacature. Toegestuurde cv's (in welke vorm dan ook) door genoemde partijen aan enige medewerker van Signature Foods zonder geldige schriftelijke zoekopdracht van Signature Foods HR worden beschouwd als publieke informatie. Er zal aan genoemde partijen geen vergoeding zijn verschuldigd in geval een kandidaat wordt aangenomen van wie ongevraagd het cv en/of andere gegevens zijn toegestuurd.
Een moment geduld aub..
Product is toegevoegd aan de winkelwagen