Terug naar het overzicht

(INTERIM) SENIOR BUYER

Signature Foods werkt met meer dan 600 collega’s elke dag samen aan de lekkerste feel-good food moments! We voeren zowel mooie eigen merken als private label concepten in de categorieën; salades, kaas, tapas, convenience en diepvries. Dit zorgt voor een interessante dynamiek in gesprekken met onze klanten. Merken die onder Signature Foods Nederland vallen zijn oa.: Johma in Losser, HEKS’NKAAS® in Oldenzaal, Westland in Den Haag, Kitchen on a Mission in Nieuw-Vennep, Topking® in Schiedam en 1Bite® in Katwijk.

Ben jij een energieke en gedreven inkoper met een goed netwerk en wil je graag een bijdrage leveren aan een snel groeiend foodbedrijf waarbij innovatie de kerndrijver is? Voor onze locaties in het westen van Nederland zoeken wij een (INTERIM) SENIOR BUYER (M/V) voor 40 uur per week. 

Wat ga je doen?

Jij bent een belangrijke speler in onze Tapas-organisatie en verantwoordelijk voor de inkoop in deze categorie. Je ontwikkelt categorieplannen in dit segment en bent verantwoordelijk voor de uitvoering hiervan. 

Je krijgt een brede verantwoordelijkheid op tactisch/strategisch niveau voor inkoopgroepen die belangrijk zijn voor deze fabrieken zoals: vlees & vis producten, (room) kaas, olijven en diverse groente soorten.  Daarnaast werk je aan het continue verbeteren van operationele processen. Voor de materialen die door de groep worden ingekocht werk je samen met de betreffende Categorie inkoper om optimale resultaten te realiseren. Daarnaast is onderstaand takenpakket jouw eigen verantwoordelijkheid:
• Het, aan de hand van jouw plan, realiseren van optimale condities voor je interne klanten die de rol van opdrachtgever vervullen.
• Desk- en fieldresearch om de juiste leveranciers te selecteren voor jouw categorieën,
• Vastleggen van de optimale condities waartegen de producten worden ingekocht. Je beheerst de juiste onderhandelingstechnieken en hebt marktkennis. 
• Het initiëren van projecten die voortkomen uit de strategische plannen om uiteindelijk de doelen uit het plan te realiseren.
• Relaties met leveranciers managen en uitbouwen
• Het vinden van de juiste partners en leveranciers om een optimale waarde te creëren voor je opdrachtgevers 
• Behalen van succesvolle introducties van nieuwe producten, zowel in eigen beheer als in co-creaties, binnen de aan jou toegewezen categorieën.
 

Wat verwachten wij van jou?

Succesvolle kandidaten zijn, naast zelfstandig en flexibel, communicatief vaardige teamspelers. Zij weten draagvlak te creëren voor hun ideeën en hun omgeving enthousiast te maken. Bovenal weten zij regelmatig te verrassen met hun vakkennis en sterk oplossend vermogen. De Senior Buyer die wij zoeken beschikt daarnaast over de volgende kwaliteiten / ervaring:
• Brede ervaring (5+ jaren) als Inkoper, (Sr.) Buyer, Purchaser binnen de voedingsmiddelenindustrie, waarbij kennis en ervaring van de Tapas categorie zeer wenselijk is. 
• Bekend met het opzetten van tactische plannen waarbij niet alleen de focus ligt op interne en externe factoren maar ook de kosten in de totale value chain. 
• Je bent resultaatgericht en toont initiatief. Het glas is voor jou uiteraard half vol en je denkt in kansen. 
• Op persoonlijk vlak ben je zeer sterk. Je communiceert vaardig en bent betrokken op alle lagen in de organisatie. Jij weet als geen ander wat de kwaliteiten zijn van een echte teamspeler. 
• Sterk commercieel gericht in je denken en handelen, planmatig en analytisch.
• Minimaal een afgeronde HBO opleiding bij voorkeur in de richting Bedrijfskunde, Food & Business, HAS, CE of BE.
• Kandidaten die daarnaast een NEVI 1 of 2 kunnen overleggen hebben voorkeur.
• Uitstekende beheersing van zowel de Nederlandse als de Engelse taal. 
• Kennis van de Duitse taal is wenselijk. 
• Bereid te reizen tussen de verschillende locaties van Signature Foods in binnen en buitenland
• Bereid om regelmatig internationaal te reizen en verblijven naar leveranciers.

Wat mag je van ons verwachten?

Waar wij verwachtingen hebben, heb jij die natuurlijk ook. En terecht! Signature Foods biedt je een opdracht voor 40 uur per week voor de duur van 6 maanden. We verwachten dat je tarief past bij je kennis en ervaring. Daarnaast krijg je uiteraard de beschikking over alle zaken die je nodig hebt voor een goede uitvoering van je functie. 

Heb je nog vragen? Stuur dan een e-mail met je vragen naar Mathieu.vanStrijp@SignatureFoods.com of bel: 06-11046734. Whatsappen kan uiteraard ook!  

Heb je geen vragen maar wil je direct solliciteren?  Click dan op de solliciteer button en stuur Mathieu je actuele CV voorzien van een motiverende brief.

 

Een moment geduld aub..
Product is toegevoegd aan de winkelwagen