Als je voor je meeloopstage én afstudeerstage hetzelfde bedrijf kiest en er daarna ook nog blijft werken, dan kun je wel zeggen dat het goed bevalt. Dat is bij mij dan ook zeker het geval. Ik begon een aantal jaar geleden als stagiaire bij Johma… en ben nooit meer weggegaan!


Even terug naar het begin. In het derde jaar van mijn studie Technische Bedrijfskunde moest ik stage lopen. Via via hoorde ik toen dat er nog plek was bij Johma. Tijdens het eerste kennismakingsgesprek viel me direct op dat er hier een hele fijne sfeer hangt. Open en informeel. Die eerste indruk werd bevestigd tijdens mijn stage. En mijn positieve gevoel over Johma bleek wederzijds. In de zomervakantie mocht ik blijven om mee te werken en toen ik weer aan het studeren was, belde mijn voormalige stagebegeleider op of ik nog werk zocht. Ik moest toen nog afstuderen, dus dat was een mooi opstapje! En ben nooit meer weggegaan! Een interview met Tim Schutten, planner bij Johma.

Veel uitdaging

Inmiddels zijn we 4,5 jaar verder en werk ik bij Johma als allround planner voor het foodservice-assortiment. Een baan met veel uitdagingen. Want in een fabriek waar jaarlijks meer dan 60 miljoen salades worden gemaakt, moeten we constant in te gaten houden of de planning nog klopt, wat de voorraad is en of de productie nog goed loopt. Ik zorg er planningstechnisch voor dat we klanten alles leveren, zonder daarin producten weg te gooien. Die balans moet je constant weten te vinden. En slaag je daarin, dan geeft dat heel veel voldoening.

Maximale eruit halen

Maar bij Johma doe en kun je nooit iets alleen. De mate waarin we hier met elkaar samenwerken, is zeker een kracht. Het feit dat ik met geweldige mensen mag werken, speelt een hele grote rol in mijn werkplezier. Ik werk in een team waar we allemaal hetzelfde doel voor ogen hebben: het maximale eruit halen en de klant voor 110% bedienen. Lukt dat niet? Dan kijken we samen wat we dan wél kunnen doen. Die gedeelde drive zorgt voor een bepaalde band. En ja, het is hard werken hier. Maar daarin staan we voor elkaar klaar. En is er ook tijd voor een praatje of een grapje.

Ook buiten werk

Ook buiten het werk zijn we elkaar nog niet zat. Vanuit de personeelsvereniging wordt er regelmatig wat georganiseerd. Barbecues en feestjes; het is altijd gezellig. Maar we gaan ook wel eens met elkaar het terras op na een dag werken. Na zulke avonden ga ik altijd met een lach op m’n gezicht weer naar huis. Het is gewoon een hele fijne club mensen… en dat vind ik heel belangrijk binnen mijn werk.

Plezier in je werk

Je merkt het: ik ben blij dat ik bij Johma ben blijven plakken. Tijdens mijn studie wist ik nooit goed wat ik later nou precies wilde doen. Eén ding wist ik wel: het moest iets zijn waarin ik veel plezier had. Nou, dat is gelukt! Op dit moment zit ik helemaal op m’n plek binnen Johma en binnen mijn functie. Wie weet krijg ik er in de toekomst nog meer taken bij. Daar krijg je hier ook alle kansen toe. Ik ben hier in ieder geval nog lang niet uitgekeken!

Verhalen van de werkvloer

Hard werken, snel groeien

Productiemanager bij Johma. Door hard te werken en de kansen te pakken die Johma mij heeft geboden, ben ik nu verantwoordelijk voor wat er elke dag de fabriek verlaat.

Vijf jaar geleden werkte ik in de visindustrie toen de toenmalige operations director van Johma me benaderde. Hij was op zoek naar een junior productiemanager, een young potential die zich wilde ontwikkelen tot een toekomstige manager. Als geboren en getogen Lossernaar sprak dat aanbod me direct aan. Johma staat bekend als een goede werkgever in mijn regio, het was een uitdagende en aantrekkelijke functie én de locatie was slechts vijf minuten van mijn huis. Je begrijpt: heel lang hoefde ik niet na te denken.
Lees meer >

Van stage tot vaste baan

Als je voor je meeloopstage én afstudeerstage hetzelfde bedrijf kiest en er daarna ook nog blijft werken, dan kun je wel zeggen dat het goed bevalt. Dat is bij mij dan ook zeker het geval. Ik begon een aantal jaar geleden als stagiaire bij Johma… en ben nooit meer weggegaan!


Even terug naar het begin. In het derde jaar van mijn studie Technische Bedrijfskunde moest ik stage lopen. Via via hoorde ik toen dat er nog plek was bij Johma. Tijdens het eerste kennismakingsgesprek viel me direct op dat er hier een hele fijne sfeer hangt. Open en informeel. Die eerste indruk werd bevestigd tijdens mijn stage. En mijn positieve gevoel over Johma bleek wederzijds. In de zomervakantie mocht ik blijven om mee te werken en toen ik weer aan het studeren was, belde mijn voormalige stagebegeleider op of ik nog werk zocht. Ik moest toen nog afstuderen, dus dat was een mooi opstapje! En ben nooit meer weggegaan! Een interview met Tim Schutten, planner bij Johma.
Lees meer >

Een negen voor Johma

Grote kans dat de kip-samba, oudekaas-pesto of gevuld eitje die jij in de winkel koopt, eerst in de fabriek langs mij is geweest. Samen met mijn collega-operators zorg ik er dagelijks voor dat de verpakkingen gevuld worden met de lekkerste salades. Daarin is samenwerking heel belangrijk!

Drie jaar geleden werkte ik als uitzendkracht bij een ander bedrijf toen ik het bericht kreeg dat alle uitzendkrachten weg moesten. Als eind vijftiger is het dan wel even spannend. Gelukkig zag ik al snel dat Johma nog mensen zocht. Een groot en stabiel bedrijf… dat leek me wel wat. Ik solliciteerde op de operator-functie en werd aangenomen! Daarin is samenwerking heel belangrijk! Een interview met Rob , operator bij Johma.
Lees meer >
Een moment geduld aub..
Product is toegevoegd aan de winkelwagen