Productiemanager bij Johma. Door hard te werken en de kansen te pakken die Johma mij heeft geboden, ben ik nu verantwoordelijk voor wat er elke dag de fabriek verlaat.

Vijf jaar geleden werkte ik in de visindustrie toen de toenmalige operations director van Johma me benaderde. Hij was op zoek naar een junior productiemanager, een young potential die zich wilde ontwikkelen tot een toekomstige manager. Als geboren en getogen Lossernaar sprak dat aanbod me direct aan. Johma staat bekend als een goede werkgever in mijn regio, het was een uitdagende en aantrekkelijke functie én de locatie was slechts vijf minuten van mijn huis. Je begrijpt: heel lang hoefde ik niet na te denken.

Ruimte om te groeien

Vanaf dag één draaide ik mee met de operatie. Zo leerde ik alle ins en outs van de fabriek kennen en was ik naeen aantal jaar in staat om de fabriek aan te sturen. Na drie jaar startte ik met een traineeship in het westen van het land. Tijdens een verbouwproject werd ik klaargestoomd voor de toekomstige managementfunctie.Een leerzame tijd! En niet veel later kon ik die kennis in Losser in de praktijk brengen. Het is fijn dat Johma een toekomstperspectief biedt. Het is een werkgever die bereid is om in personeel te investeren. Zo heb ik ook alle ruimte gekregen om persoonlijk significant te groeien binnen Johma. En inmiddels heb ik promotie gemaakt naar productiemanager. Best bijzonder, als begin dertiger. Daarvoor ben ik Johma heel dankbaar!

Gedeelde drive

Natuurlijk heb ik er zelf ook hard voor gewerkt. Dat mag denk ik ook best gezegd worden, want je krijgt hier natuurlijk niet zomaar alles in de schoot geworpen. En dat moet ook niet. Ik maak lange dagen en kan niet na vijf uur ‘s middags onbereikbaar zijn. Het werk in de fabriek gaat immers altijd door. Maar het mooie is dat we die drive onderling delen. Als ik collega’s vraag om over te werken, staat een heel groot deel vooraan. Dat noaberschap is mooi om te zien. We zijn loyaal naar elkaar en er heerst een verbetercultuur. Met die gezamenlijke instelling hebben we al heel veel bereikt…en is nog heel veel mogelijk.

Zonder of met ervaring

Bij Johma heb je gegarandeerd de mogelijkheid om door te groeien. Zolang je maar de wil hebt om er ook echt voor te gaan. Een mooi voorbeeld daarvan zijn onze machine-operators. Val je ons op door een proactieve houding en inzet? Dan krijg je de kans om omhoog te klimmen naar machineoperator. Heb je nog weinig kennis van het bedienen van machines? Dan stomen we je hier via ons opleidingsconcept klaar en leggen we een solide basis om uiteindelijk aan de slag te gaan. We hebben veel kennis in huis en die delen we graag met elkaar én met toekomstige collega’s.

Schip op koers

De afgelopen jaren zijn we bij Johma hard gegroeid. We hebben onze fabriek uitgebreid, productielijnen toegevoegd en veel nieuwe collega’s mogen verwelkomen. Het geeft aan dat Johma een bedrijf is dat niet stilstaat. Net zoals je je als werknemer hier ook blijft ontwikkelen. De komende jaren focus ik me op mijn nieuwe rol in de managementfunctie. Samen met het team houd ik het schip op koers. Misschien wel samen met jou als nieuwe collega. Ik heb er zin in!

Verhalen van de werkvloer

Hard werken, snel groeien

Productiemanager bij Johma. Door hard te werken en de kansen te pakken die Johma mij heeft geboden, ben ik nu verantwoordelijk voor wat er elke dag de fabriek verlaat.

Vijf jaar geleden werkte ik in de visindustrie toen de toenmalige operations director van Johma me benaderde. Hij was op zoek naar een junior productiemanager, een young potential die zich wilde ontwikkelen tot een toekomstige manager. Als geboren en getogen Lossernaar sprak dat aanbod me direct aan. Johma staat bekend als een goede werkgever in mijn regio, het was een uitdagende en aantrekkelijke functie én de locatie was slechts vijf minuten van mijn huis. Je begrijpt: heel lang hoefde ik niet na te denken.
Lees meer >

Van stage tot vaste baan

Als je voor je meeloopstage én afstudeerstage hetzelfde bedrijf kiest en er daarna ook nog blijft werken, dan kun je wel zeggen dat het goed bevalt. Dat is bij mij dan ook zeker het geval. Ik begon een aantal jaar geleden als stagiaire bij Johma… en ben nooit meer weggegaan!


Even terug naar het begin. In het derde jaar van mijn studie Technische Bedrijfskunde moest ik stage lopen. Via via hoorde ik toen dat er nog plek was bij Johma. Tijdens het eerste kennismakingsgesprek viel me direct op dat er hier een hele fijne sfeer hangt. Open en informeel. Die eerste indruk werd bevestigd tijdens mijn stage. En mijn positieve gevoel over Johma bleek wederzijds. In de zomervakantie mocht ik blijven om mee te werken en toen ik weer aan het studeren was, belde mijn voormalige stagebegeleider op of ik nog werk zocht. Ik moest toen nog afstuderen, dus dat was een mooi opstapje! En ben nooit meer weggegaan! Een interview met Tim Schutten, planner bij Johma.
Lees meer >

Een negen voor Johma

Grote kans dat de kip-samba, oudekaas-pesto of gevuld eitje die jij in de winkel koopt, eerst in de fabriek langs mij is geweest. Samen met mijn collega-operators zorg ik er dagelijks voor dat de verpakkingen gevuld worden met de lekkerste salades. Daarin is samenwerking heel belangrijk!

Drie jaar geleden werkte ik als uitzendkracht bij een ander bedrijf toen ik het bericht kreeg dat alle uitzendkrachten weg moesten. Als eind vijftiger is het dan wel even spannend. Gelukkig zag ik al snel dat Johma nog mensen zocht. Een groot en stabiel bedrijf… dat leek me wel wat. Ik solliciteerde op de operator-functie en werd aangenomen! Daarin is samenwerking heel belangrijk! Een interview met Rob , operator bij Johma.
Lees meer >
Een moment geduld aub..
Product is toegevoegd aan de winkelwagen