Grote kans dat de kip-samba, oudekaas-pesto of gevuld eitje die jij in de winkel koopt, eerst in de fabriek langs mij is geweest. Samen met mijn collega-operators zorg ik er dagelijks voor dat de verpakkingen gevuld worden met de lekkerste salades. Daarin is samenwerking heel belangrijk!

Drie jaar geleden werkte ik als uitzendkracht bij een ander bedrijf toen ik het bericht kreeg dat alle uitzendkrachten weg moesten. Als eind vijftiger is het dan wel even spannend. Gelukkig zag ik al snel dat Johma nog mensen zocht. Een groot en stabiel bedrijf… dat leek me wel wat. Ik solliciteerde op de operator-functie en werd aangenomen! Daarin is samenwerking heel belangrijk! Een interview met Rob , operator bij Johma.

Aanpoten

Wat mijn functie precies inhoudt? Ik zorg ervoor dat de verpakkingen op de juiste plek komen, zodat ze gevuld kunnen worden met de salades. De ene week begin ik om zes uur ‘s ochtends en ben ik om twee uur ‘s middags klaar, de andere week werk ik van twee uur ‘s middags tot tien uur ‘s avonds. Zo maken we met z’n allen wekelijks heel wat salades. Als er een bestelling doorkomt, moet het zelfs binnen een kwartier op de juiste plek zijn. Je kunt je misschien wel voorstellen dat dat best aanpoten is!

Ontspannen werkomgeving

Maar zoals ik al zei, sta je er bij Johma nooit alleen voor. Als ik druk bezig ben, hoor ik altijd wel iemand zeggen: “Rob, red je het?”. We helpen elkaar waar nodig. En ook de sfeer draagt bij aan de ontspannen werkomgeving. We kunnen onderling goed met elkaar opschieten en er is ook ruimte om te ouwehoeren. Ik denk dat dat heel belangrijk is. Een goede ongedwongen sfeer komt het werk ook ten goede.

Negen op het rapport

Johma doet zelf ook veel om die sfeer te bevorderen. In de coronaperiode werden we verrast met een bosje bloemen. Als er een nieuwe salade op de markt komt, krijgen we een bakje om te proeven. En elke donderdag mogen we vier salades mee naar huis nemen. Kleine gebaren, maar het laat wel zien dat je gewaardeerd wordt. Als ik Johma een rapportcijfer moet geven? Dan krijgen ze van mij een dikke negen.

De toekomst

Je begrijpt: ik ben heel blij dat ik voor Johma heb gekozen. Ik ben nu 61 en kan hier de komende jaren nog heel fijn werken. En omdat Johma ook tevreden is over mij, heb ik inmiddels een vaste aanstelling gekregen voor onbepaalde tijd. Misschien dat ik in de toekomst nog vrachtwagens ga laden en lossen op deze afdeling. Maar voor de rest ben ik heel tevreden met hoe het nu gaat. Samen met mijn collega's heb ik het ontzettend naar mijn zin!

Verhalen van de werkvloer

Hard werken, snel groeien

Productiemanager bij Johma. Door hard te werken en de kansen te pakken die Johma mij heeft geboden, ben ik nu verantwoordelijk voor wat er elke dag de fabriek verlaat.

Vijf jaar geleden werkte ik in de visindustrie toen de toenmalige operations director van Johma me benaderde. Hij was op zoek naar een junior productiemanager, een young potential die zich wilde ontwikkelen tot een toekomstige manager. Als geboren en getogen Lossernaar sprak dat aanbod me direct aan. Johma staat bekend als een goede werkgever in mijn regio, het was een uitdagende en aantrekkelijke functie én de locatie was slechts vijf minuten van mijn huis. Je begrijpt: heel lang hoefde ik niet na te denken.
Lees meer >

Van stage tot vaste baan

Als je voor je meeloopstage én afstudeerstage hetzelfde bedrijf kiest en er daarna ook nog blijft werken, dan kun je wel zeggen dat het goed bevalt. Dat is bij mij dan ook zeker het geval. Ik begon een aantal jaar geleden als stagiaire bij Johma… en ben nooit meer weggegaan!


Even terug naar het begin. In het derde jaar van mijn studie Technische Bedrijfskunde moest ik stage lopen. Via via hoorde ik toen dat er nog plek was bij Johma. Tijdens het eerste kennismakingsgesprek viel me direct op dat er hier een hele fijne sfeer hangt. Open en informeel. Die eerste indruk werd bevestigd tijdens mijn stage. En mijn positieve gevoel over Johma bleek wederzijds. In de zomervakantie mocht ik blijven om mee te werken en toen ik weer aan het studeren was, belde mijn voormalige stagebegeleider op of ik nog werk zocht. Ik moest toen nog afstuderen, dus dat was een mooi opstapje! En ben nooit meer weggegaan! Een interview met Tim Schutten, planner bij Johma.
Lees meer >

Een negen voor Johma

Grote kans dat de kip-samba, oudekaas-pesto of gevuld eitje die jij in de winkel koopt, eerst in de fabriek langs mij is geweest. Samen met mijn collega-operators zorg ik er dagelijks voor dat de verpakkingen gevuld worden met de lekkerste salades. Daarin is samenwerking heel belangrijk!

Drie jaar geleden werkte ik als uitzendkracht bij een ander bedrijf toen ik het bericht kreeg dat alle uitzendkrachten weg moesten. Als eind vijftiger is het dan wel even spannend. Gelukkig zag ik al snel dat Johma nog mensen zocht. Een groot en stabiel bedrijf… dat leek me wel wat. Ik solliciteerde op de operator-functie en werd aangenomen! Daarin is samenwerking heel belangrijk! Een interview met Rob , operator bij Johma.
Lees meer >
Een moment geduld aub..
Product is toegevoegd aan de winkelwagen